Kuřecí stehna se zeleninovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 velká kuřecí stehna
1 sáček zmražené zeleniny (hrášek,mrkev, celer)
máslo
hrubá mořská sůl
mletý, jemný bobkový list
hořčice
olej
2 šalotky
1 zakysaná smetana
kurkuma
uzená paprika
vývar nebo voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso posypeme uzenou paprikou smíchanou s kurkumou. Přidáme olej, hrubou sůl, hořčici, sypký bobkový list a vše dobře vetřeme do masa. Necháme přes noc v lednici. Druhý den osmažíme v hlubší nádobě (která je vhodná do trouby) na rozehřátém oleji, pokrájené šalotky, přidáme naložené kuřecí maso, opečeme maso pěkně z obou stran a vložíme s nádobou do rozehřáté trouby.

  2. Pečeme na 180 stupňů a podléváme kuřecím vývarem. Když je maso mírně opečené, přisypeme všechnu zeleninu, opatrně promícháme s výpekem a pečeme dozlatova. Když je maso upečené, tak je vyjmeme a udržujeme v teple. Odebereme jednu polovinu zeleniny a dáme stranou.

  3. Část výpeku s druhou polovinou zeleniny rozmixujeme ponorným mixérem. Zakysanou smetanu smícháme s několika lžícemi vývaru, zakvrdláme mouku, vlijeme do rozmixované omáčky a dál ještě cca 12 minut necháme povařit. K omáčce vmícháme zlehka zbylou zeleninu (nemixovanou). Lehce zjemníme máslem. Omáčku a maso podáváme s bramborovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!