Krůtí a vepřové řízky se salátem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
4 krůtí řízky
2 PL hořčice
4 vejce
2 PL jemně strouhaného sýra
špetka uzené papriky
domácí strouhanka podle potřeby
hladká mouka dle potřeby
olej dle potřeby
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Řízky krůtí i vepřové naklepeme přes folii. Potřeme směsi ze soli, špetky uzené papriky a hořčice. Necháme chvíli v chladu. Řízky obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance, kterou jsme smíchali se jemně strouhaným sýrem.

  2. Řízky zprudka opečeme na rozehřátém oleji na pánvi a poté přendáme do trouby na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli olejem. Dál řízky pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Jednou obrátíme. Podáváme s lehkým bramborovým salátem s olivami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!