Křupavý švestkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g švestek
140 g másla
110 g krupicového cukru
2 vejce
1 lžička vanilkové esence
140 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem.

  2. Rozpůlené a vypeckované švestky pokrájíme na drobnější kousky.

  3. V míse promícháme máslo, cukr a vejce, přidáme vanilkovou esenci.

  4. Pak po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlijeme mléko.

  5. Do těsta přidáme polovinu švestek a přesuneme těsto do formy.

  6. Těsto posypeme zbylým ovocem a pečeme v předehřáté troubě cca hodinu. Kontrolujeme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!