Kuřecí kousky v horčici a kokosovém krému

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

700 g kuřecích prsou
1 cibule
olivový olej
Na marinádu:
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce sweet&sour (sladkokyselé) hořčice
1 lžíce javorového sirupu
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžička kari
1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
pár kapek citrónové stavy
400 ml kokosového krému
100 ml smetany
škrob na zahuštění
čerstvý koriandr
sůl
drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kureci maso nakrajime na nudlicky.

  2. Suroviny na marinadu smichame, pridame k masu a promichame. Nechame pri pokojove teplote hodinku marinovat.

  3. Cibuli nakrajime na prouzky a na olivovem oleji nechame zesklovatet.

  4. Prisypeme masovou smes a zprudka restujeme do mekka.

  5. Nakonec vmichame kokosovy krem, smetanu, zahustime skrobem a dochutime soli a peprem. Podavame s ryzi, posypane cerstvymi koriandrovymi listky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!