Křupavá bageta s teplými rajčaty a Fetou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

bageta k rozpékání
Feta sýr
větší rajče
stroužek česneku
sušená a čerstvá bazalka
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bagetu podélně rozpůlíme. Lehce zakápneme olejem a dáme do vyhřáté trouby zapéct do křupava.

  2. Sýr a rajčata nakrájíme na cca 0,5 cm plátky. Dáme prohřát na grilovací nebo jinou pánev lehce potřenou olejem.

  3. Opečenou bagetu potřeme stroužkem česneku. Nahoru dáme teplý sýr a teplé rajče. Posypeme solí (lehce, sýr je slaný) pepřem a bazalkou. Nakonec ozdobíme čerstvou bazalkou a zakápneme olivovým olejem.

  4. Podáváme teplé, ale i studené jsou dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!