Krtkův dort (vegan)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Na těsto:
1 a 1/2 hrnku hladké nebo polohrubé mouky (špaldové nebo jiná výběrovější mouky)
1/4 hrnku sladidla
1 hrnek rostliného mléka
1/3 hrnku oleje
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička sody
3-5 pl kakaa
sůl
2 lžičky jablečného octa
1/2 hrnku silné kávy
3-4 větší zralé banány
Na krém:
1 plechovka kokosového mléka
vanilkový cukr
hořká čokoláda (asi půlka tabulky)
smetanafix

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

  2. Smícháme všechny ingredience na těsto a pečlivě je promícháme. Konzistence bude trochu řidší, toho se nelekejte.

  3. Po tom, co se vyhřeje trouba, tak vlijeme těsto do formy a dáme péct.

  4. Krtka většinou peču 25-35 minut, průběžné ho zkouším vidličkou, dokud není po vytáhnutí čistá a těsto se nelepí.

  5. Po upečení necháme dostatečně zchládnout a pak vydlabeme dno.

  6. Na krém musíme mít dobře vychlazené kokosové mléko, mělo by být tuhé. Nejlepší zkušenost mám zatím s tím z Lidlu, je hodně tučné. Když se vám nedaří mléko vyšlehat a je stále tekuté, tak ho průběžně dávejte do mrazáku, nakonec se to vždy podaří!

  7. Do krému zašlehejte i jedno balení smetanafixu a trochu vanilkového cukru.

  8. Nakonec přidáme i nasekanou hořkou čokoládu.

  9. Do vydlabaného krtka dáme přepůlené banány, zalijeme krémem a vršek posypeme vydlabanou části korpusu.

  10. Dort dobře vychladíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!