Kroupový kuba z hájovny na „Šlajfu“

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek ječné kroupy
1 hrnek sušené houby
1 ks malá cibule
4 stroužky česneku
Sádlo
Kmín
Majoránka
Sůl
Pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby a kroupy nechám 2 hodiny namočit ve vlažné vodě. Kroupy poté vařím v mírně osolené vodě do poloměka.

  2. Na sádle osmažím na drobno nakrájenou cibuli dozlatova.

  3. Na cibuli vsypu vymačkané houby, přidám drcený kmín a osolím. Chvíli podusím a poté v míchám uvařené kroupy, drcený česnek, majoránku a dochutím solí a pepřem.

  4. Vše na mačkám do zapékací misky nebo pekáčku, pomastím sádlem a nechám v troubě zapéct. Podávám teplé s kyselou okurkou nebo s nakládanou zeleninou a tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!