Krkovičkové plátky vonící provensálským kořením

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovičky
sůl
pepř
provensálské koření
kousek uzeného špeku
1 cibule
1 červená paprika
1/2 polévkové lžíce kremžské hořčice
sádlo nebo olej na pekáček
hladká mouka na zahuštění a obalení masa

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme provensálským kořením a obalíme v hladké mouce.

  2. V pekáčku rozehřejeme tuk, opečeme na něm špek, na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme plátky masa, opečeme je z obou stran.

  3. Pak přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou červenou papriku a kremžskou hořčici, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby.

  4. Pečeme asi hodinu při 200°C, za občasného podlévání vodou a promíchání.

  5. Pokud se nám zdá, že je omáčka příliš řídká, pak ji zahustíme. Asi 1 - 2 polévkové lžíce hladké mouky, rozmíchané ve skleničce vody a vrátíme do trouby, tak asi na 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!