Krkovička v zázvorové marinádě s chilli papričkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 silnější plátky vepřové krkovice (cca 2,5 - 3 cm silné)
4 stroužky česneku
2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru
1 a půl PL citronové šťávy
3 - 4 PL sojové omáčky
1 lžička sypké sladké papriky
2-3 PL olivového oleje
1 PL medu
1 chilli červená paprička

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor oloupeme a nastrouháme, česnek prolisujeme. Papričku nakrájíme na malinké kousky. Citronovou šťávu smícháme s medem a sojovou omáčkou.

  2. Vmícháme nastrouhaný zázvor, česnek a sladkou červenou papriku. Maso kuchyňsky upravíme, po stranách nařízneme a dobře potřeme touto marinádou. Dáme do chladu na cca 3 hodiny odležet.

  3. Vyndáme, otřeme marinádu (česnek a a zázvor), pokapeme zlehka olivovým olejem a pečeme na 180 stupňů v rozehřáté troubě - na 10 minut. Stále podléváme výpekem a dál dáme péci na program gril na cca dalších 10 minut. Podáváme se salátem nebo s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!