Krkovička s pepřovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovičky
5 lžíc rajčatového pesta
sůl
pepř
cibule (na kolečka)
3 stroužky česneku
smetana na vaření (10%)
1/2 sáčku 4 barevného pepře
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ve 2 lžících oleje rozmícháme rozetřený česnek, pesto, cibuli, sůl a pepř. Plátky krkovičky naložíme do směsi nejlépe na 2 dny. V den naložení můžeme grilovat na grilu (10 minut) nebo péct v troubě (25 minut-165 stupňů).

  2. Smetanu přelijeme do hrnce, kam přidáme i rozmělněný pepř - já ho drtím paličkou na maso, smetanu necháme povařit, přidáme sůl. Po 5 minutách smetana sama zhoustne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!