Pstruh lososovitý s citronovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filé ze pstruha
1 citron
plátek másla
2 lžíce oleje
sůl
pepř
mletý kmín
2 lžičky hladké mouky
zeleninový vývar
100 ml smetany 31%
snítka kopru (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené filé osolíme a okořeníme. Lehce pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a filé opečeme kůží dolů asi 3-4 minuty. Otočíme, přidáme máslo a dopečeme další asi 3 minuty.

  3. Hotové filé odložíme a uchováváme v teple. Do pánve přidáme mouku a zalijeme vývarem. Povaříme asi 10-15 minut.

  4. Přilijeme smetanu, kůru z citronu a krátce povaříme. Nakonec přidáváme postupně šťávu z citronu do potřebné chuti a odstavíme.

  5. Omáčku dochutíme koprem, případně solí a podáváme. Na talíři filátka přelijeme omáčkou a můžeme podávat, třeba s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!