Krkovička grilovaná v celku

Recepty, Grilování

Suroviny

1 kg vepřové krkovice v celku
palička česneku
koření sele na rožni
rozmarýn trochu
hrubě mletý pepř
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a osušíme. Připravíme si olej s kořením nasekaným rozmarýnem.

  2. Maso prošpikujeme oloupanými stroužky česneku a potřeme olejem.

  3. Zabalíme do alobalu vhodného na gril a necháme klidně i dva dny uležet v lednici.

  4. Před grilováním maso vytáhneme hodinu předem a připevníme na otáčecí grilovací jehlu. Grilujeme v uzavřeném grilu 1 hod. v alobalu.

  5. Po odstranění alobalu necháme asi 1/2 hod připéct s občasným potíráním. Hotové necháme 10 - 15 min. odpočinout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!