Krkovice The black beer

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

0,5 kg vepřová krkovice
1 dcl oleje
2 ks cibule
4 stroužky česneku
5 dkg anglické slaniny
hladká mouka
0,5 litru černého piva (je lepší)
voda na podlévání
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve nalijeme olej, necháme rozpálit a vložíme naklepané krkovice. Opečeme z obou stran a vyjmeme je na talíř.

  2. Na výpek dáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu na kostičky a česnek, necháme zčervenat (nepřipálit), zasypeme moukou 1/2 PL, zamícháme a vložíme zpět krkovice.

  3. Nyní také podlijeme sklenkou piva. Přiklopíme poklicí a dusíme. V případě potřeby podléváme pivem.

  4. Když nám maso změklo, což bývá podle kvality masa asi 30-40 minut, tak odklopíme poklici a necháme vysmahnout na omáčku, která by neměla být řídká. Současně si připravíme přílohu podle toho co nám vyhovuje a chutná. Příloha: brambory na všechny možné i nemožné způsoby, rýže, ale i těstoviny. Přeji dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!