Krevety v máslové smetaně

Recepty, Mořské plody

Suroviny

500 g očistěných a vyloupaných krevet (posledni dil s ocaskem ponechame)
6 stroužků česneku
60 g másla
100 ml smetany na vařeni (pouzila jsem 15%)
150 ml krevetoveho vyvaru
čerstvý koriandr
hladkolistá petrželka
1/2 citronu
drcený pepř
mořská sul

Postup přípravy receptu

  1. Krevety vlozime do vrouci osolene vody (vody nedavame prilis mnoho, pouze po uroven krevet), do ktere jsme pridali stavu z 1/2 citronu. Privedeme k varu a varime do mekka. Ja mela krevety masitejsi, varila jsem je 13 minut. Pokud mate krevety mensi nebo predvarene, postaci tak 5 - 10 minut, chce to hlidat a zkouset.

  2. Krevety vyndame, vyvar ponechame.

  3. Na panvi s vyssim okrajem rozehrejeme maslo, pridame rozmackany cesnek a nechame provonet. Prilijeme vyvar a nechame chvilku povarit, zredukovat. Pote vmichame smetanu, posekane bylinky a lehce prohrejeme.

  4. Nakonec pridame varene krevety, promichame a dochutime soli a drcenym peprem. Podavame nejlepe s pecivem, hodily by se i testoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!