Křenová krkovička pečená s brambory

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g krkovičky - 2 plátky
2 cibule
1 stroužek utřeného česneku
brambory
2 lžíce majonézy
2 lžíce jemně strouhaného křenu
lžíce hořčice
špetka chilli
koření na americké brambory
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z majonézy, hořčice, křenu, česneku a chilli uděláme marinádu. Vložíme do ní maso a pořádně obalíme. Přikryjeme a uložíme do lednice do druhého dne.

  2. Hodinu před pečením vytáhneme. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky a dáme do pekáče. Trochu necháme na maso. Na cibuli uložíme plátky masa a zbytek marinády dáme nahoru. Kolem uložíme oškrábané brambory, posypané kořením.

  3. Maso podlijeme cca 150 ml vody a pekáček přikryjeme poklicí. Pečeme asi hodinku do měkka. Občas maso i brambory přeléváme výpekem. Je-li třeba podlijeme během pečení ještě horkou vodou. Před koncem odkryjeme a dopečeme na barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!