Krémová polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 květáku
2 stroužky česneku
3 polévkové lžíce oleje
sůl
pepř
1 lžička mleté papriky (uzené)
1 polévková lžíce másla
2 mrkve
1 pórek
1 litr zeleninového vývaru
citronová šťáva
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 220°C. Na plech dáme na malé růžičky rozebraný květák. Pokapeme ho olejem a poprášíme paprikou. Promícháme a přidáme oloupaný česnek. Za občasného míchání pečeme 30 minut.

  2. V hrnci na másle opečeme očištěnou a na plátky nakrájenou mrkev a pórek. Pak zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme polovinu květáku a vaříme asi 20 minut.

  3. Přidáme upečený česnek a vše promixujeme. Přidáme zbylý květák. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Před podáváním posypeme posekanou petrželkou. Kdo má rád může podávat i s opečenými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!