Krůtí soté s paprikou a žampiony

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g krůtích prsou
150 g žampionů (1 krabička)
1 žlutá paprika
1 cibule
2 KL sojové omáčky Tamari
3 KL javorového sirupu
šťáva z jedné limetky
olivový olej
400 g sekaných rajčat v plechovce

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. Žampiony nakrájíme na čtvrtinky, pokud jsou hodně malé, tak jen na poloviny. Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na půlkolečka.

  2. V misce smícháme šťávu z limetky, sojovou omáčku a javorový sirup. Přidáme maso a promícháme. Pokud máme čas, necháme odležet v ledničce.

  3. Na pánvičce rozpálíme olej a zprudka na něm ze všech stran opečeme maso.

  4. Postupně přidáváme po pár minutách cibuli, papriku a žampiony a vždy promícháme a necháme pár minut restovat. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  5. Když je maso i zelenina měkká, přidáme sekaná rajčata a necháme probublat, aby se trochu vypařila šťáva a aby rajčata tu zbývající trochu zahustila.

  6. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!