Křehký koláč s podmáslovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1,25 hrnku hladké mouky
1/2 KL cukru
cca 120 g másla
2 polévkové lžíce ledové vody
Krém:
1,5 hrnku podmáslí
3,5 polévkové lžíce hladké mouky
3 vejce
3/4 hrnku třtinového cukru
50 g rozpuštěného másla
1 panák rumu

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: V robotu jsem si smíchala sypké ingredience a pak postupně po kostkách přidávala máslo, dokud těsto nezačalo vytvářet tužší kousky o velikosti hrášku, které ale při zmáčknutí tvořily soudržné těsto. Na pomoučněné ploše jsem jej trochu propracovala a v celofánu dala na hodinu chladit do lednice.

  2. Krém: Smíchala jsem si mouku, cukr a vejce. Pak jsem postupně přidávala máslo a podmáslí. A úplně nakonec rum.

  3. Těsto jsem víceméně prsty rozprostřela po formě i po stranách a vlila do něj podmáslovou směs. Koláč jsem prvně pekla 15 minut v troubě vyhřáté na 220°C. Poté jsem teplotu snížila tak na 180°C, koláč jsem přikryla pečícím papírem (nebo lze alobalem) a pekla další půl hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!