Královské korunky

Recepty, Cukroví

Suroviny

180 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
100 g másla nebo rostlinného tuku
1 žloutek
Ořechová hmota:
100 g vlašských ořechů
100 g pískového cukru
1-2 vejce
1 lžička citronové šťávy
piškoty podle potřeby
Kokosová hmota:
100 g kokosu
80 g pískového cukru
1 vejce
1 našlehaný bílek
piškoty nebo hladkou mouku na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr a změklý a na kousky pokrájený tuk a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát asi 4 mm silný a kulatou formičkou nakrájíme na kolečka. Přeneseme je na tukem vymazaný plech nebo pečící papír.

  2. Nastrouhané nebo umleté ořechy smícháme s cukrem, vejcem a citronovou šťávou. Podle potřeby zahustíme nastrouhanými piškoty.

  3. Tuto hmotu dáme do zdobícího sáčku s tvarovanou zdobičkou a na kolečka po obvodu nastříkáme věnečky.

  4. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Ještě teplé pečivo pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!