Křehký koláč s mákem a hruškami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
140 g másla
2 žloutky
Náplň:
200 ml mléka
60 g krupicového cukru
200 g mletého máku
100 g dětských piškotů
2 bílky
3 oloupané hrušky
1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku, cukry, máslo a žloutky vypracujeme v těsto. Mléko s cukrem přivedeme k varu. Přisypeme mák a krátce povaříme.

  2. Po vychladnutí do něj vmícháme rozdrcené piškoty a pevný sníh z bílků. Hrušky zbavené jádřinců nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.

  3. Těsto rozválíme (nebo namačkáme) do dortové formy a vytvoříme okraj. Na těsto rozetřeme náplň a poklademe hrušky. Pečeme při 160°C asi 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!