Křehká vepřová játra v jogurtové marinádě, obalená v drcených tyčinkách

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g vepřových jater
Marináda:
1 kelímek bílého jogurtu
sůl dle chuti
pepř dle chuti
koření Nahrin (cibulové) dle chuti
libeček dle chuti
1 vejce
strouhanka ze 4 velkých slaných tyčinek
olej

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme, nakrojíme na stranách, aby se při smažení nekroutila. Připravíme si marinádu. Smícháme jogurt, vejce, koření a libeček. Játra na noc naložíme do této marinády.

  2. Další den játra i s marinádou obalíme už jen v rozdrcených (rozmixovaných slaných tyčinkách). Obalená játra dáme smažit do rozehřáté trouby na 160 stupňů na plechu s pečícím papírem, který malinko pokropíme olejem.

  3. Smažíme dozlatova. Podáváme s pečeným bylinkovým bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!