Králík pečený se slaninou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králík
hlavička česneku
2 velké cibule
sůl
60 dkg Královské slaniny
1/2 kostky másla
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Králíka si naporcuji (nohy a hruď), zbytek nechám na vývar. Osolím z obou stran.

  2. Na dno pekáče dám třetinu slaniny nakrájenou na kostičky, na ně položím porce králíka, posypu nahrubo nakrájenou cibulí a kousky česneku, plátky másla, položím větvičky rozmarýnu a zakryji silnějšími plátky slaniny.

  3. Trochu zaliji vývarem z králíka a peču v troubě doměkka. Během pečení podle potřeby podlívám.

  4. Po upečení králíka vyjmu, sliji výpek a lehce jej zahustím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!