Králík na šalvěji, víně a zelenině

Recepty, Jiné maso

Suroviny

400 g vykostěného králičího masa
150 ml suchého bílého vína
3 karotky
3-4 šalotky
3 řapíky celeru
1 snítka šalvěje
drůbeží vývar
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
olivový olej
sůl
pepř
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a králíka zprudka opečeme.

  2. Osolíme ho, opepříme a dáme stranou. Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu, také restujeme, vrátíme do ní maso, přilijeme víno a necháme ho prudkým varem odpařit.

  3. Podlijeme vývarem, vložíme šalvěj, přikryjeme a dusíme doměkka.

  4. Z másla a mouky uděláme kuličku, před koncem vaření přidáme do pánve a necháme provařit / cca 20 minut /.

  5. Dochutíme solí a pepřem.

  6. Podáváme s vařenými brambory a posypané petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!