Špenátový krém s bramborovými krutony a parmazánem

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g sekaného mraženého špenátu
1 menší cibule
4-5 stroužků česneku na plátky
2 brambory
lžíce másla
litr zeleninového vývaru
150 ml smetany
strouhaný parmazán
pepř
sůl
----
2 brambory
trochu oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kousky a zpěníme na rozpuštěném másle. Po chvíli přidáme česnek a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme na brambory na krájené na kousky. Když brambory částečně změknou přidáme povolený špenát, sůl a vaříme do měkka cca 8-10 minut.

  2. Přilijeme smetanu, dochutíme pepřem, případně solí. Kdo chce může přidat ještě prolisovaný česnek. Špenát už jen prohřejeme a rozmixujeme do hladkého krému.

  3. Na bramborové krutony oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Na troše oleje opečeme do křupava. Před koncem opékání lehce osolíme. Hotové dáme na papírový ubrousek. Ihned podáváme krém s křupavými brambory a sypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!