Špenátový krém s bramborovými krutony a parmazánem
Recepty, PolévkySuroviny
- 400 g sekaného mraženého špenátu
- 1 menší cibule
- 4-5 stroužků česneku na plátky
- 2 brambory
- lžíce másla
- litr zeleninového vývaru
- 150 ml smetany
- strouhaný parmazán
- pepř
- sůl
- ----
- 2 brambory
- trochu oleje
- sůl
Postup Špenátový krém s bramborovými krutony a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kousky a zpěníme na rozpuštěném másle. Po chvíli přidáme česnek a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme na brambory na krájené na kousky. Když brambory částečně změknou přidáme povolený špenát, sůl a vaříme do měkka cca 8-10 minut.
Přilijeme smetanu, dochutíme pepřem, případně solí. Kdo chce může přidat ještě prolisovaný česnek. Špenát už jen prohřejeme a rozmixujeme do hladkého krému.
Na bramborové krutony oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Na troše oleje opečeme do křupava. Před koncem opékání lehce osolíme. Hotové dáme na papírový ubrousek. Ihned podáváme krém s křupavými brambory a sypeme strouhaným sýrem.