Králík na pepři, v rajčatové šťávě

Recepty, Jiné maso

Suroviny

5 ks králičích stehen - můžeme použít i celého naporcovaného králíka
1 vrchovatá lžíce sladké uzené papriky
1 vrchovatá lžíce sušeného česneku
4 lžíce oleje
Dále budeme potřebovat:
1 lžíci oleje
1 lžíci červeného pepře
1 lžíci zeleného pepře
1 větší cibuli nakrájenou nadrobno
400 ml rajčatové šťávy
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a osušené maso poprášíme paprikou a sušeným česnekem. Vetřeme olej a necháme v lednici nejlépe do druhého dne v nádobě s víkem uležet.

  2. V kastrolu nebo pánvi na lžíci rozehřátého oleje necháme rozvonět kuličky obou pepřů. Přidáme maso, které necháme prudce ze všech stran orestovat. Maso přemístíme do zapékací nádoby a osolíme ho.

  3. Kastrol s výpekem i nádobu, ve které se maso marinovalo, vypláchneme rajčatovou šťávou a tou pak podlijeme připravené maso. Zasypeme cibulí, přiklopíme víkem a dáme péct do předehřáté trouby

  4. Pečeme doměkka přibližně 90 minut. Dvacet minut před koncem víko odstraníme a maso za občasného přelití šťávou dopečeme. Jako příloha se hodí špecle, noky nebo vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!