Králík na černo v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

Předek králíka (př. nožičky, hrudní koš, bříško)
cibule
olej (nebo sádlo)
divoké koření:
bobkový list
tymián
nové koření
celý pepř
PL cukru
750 ml vody
olej
polohrubou mouku na jíšku
perník na strouhání

Postup přípravy receptu

  1. V kameninové nádobě pomalého hrnce zpěníme na oleji nebo kousku sádla pokrájenou cibuli, přihodíme PL cukru, přidáme divoké koření a jednotlivé kousky králíka orestujeme.

  2. Zalijeme vodou a přendáme do varného obalu PH a nařídíme na stupeň č. I. na 4,5 hodiny.

  3. Po této době je králíček měkounký, maso vyndáme do kastrolu a omáčku zahustíme jíškou a strouhaným perníkem. Dochutíme solí a kapkou octa, aby měla mírně nakyslou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!