Králičí stehna na loupaných rajčatech, skořici a pomeranči

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 králičí stehna
2-3 PL olivového oleje
1 konzerva loupaných rajčat
4 hřebíčky
1 svitek skořice
2 PL sekané petrželky
1 lahůdková jarní cibulka nebo 2 bílé cibule
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
1 pomeranč
2 bobkové listy
125 ml červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a osušená králičí stehna osolíme, osušíme a důkladně potřeme ze všech stran olivovým olejem.

  2. Omytou cibulku pokrájíme na malé kousky.

  3. Pomeranč řádně omyjeme horkou vodou a osušíme. Kůru z pomeranče nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu.

  4. Naložená loupaná rajčata i se šťávou promícháme také se šťávou a kůrou z pomeranče, osolíme, opepříme a nasekáme na hrubší kousky.

  5. Ke králičím stehnům přidáme pokrájenou cibuli, rajčata, svitek skořice, bobkové listy a hřebíček.

  6. Vše posypeme hrubě umletým barevným pepřem, zalijeme vínem a necháme takto naložené v nádobě, v chladu asi 3 hodiny.

  7. Pekáček s naloženými králičími stehny přikryjeme druhým pekáčkem a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut na 200 stupňů. Pak již stehna pečeme odklopená po dobu cca 25minut na 160-180 stupňů.

  8. Bobkové listy, hřebíček, svitek skořice odstraníme, vmícháme nasekanou petrželku a dochutíme solí nebo pepřem.

  9. Stehna upravíme na talířích s rajčatovou omáčkou a opečeným bramborem. Zdobíme petrželkou a nakrájeným pomerančem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!