Domácí chleboveka

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

1 kg hladká mouka
1 sáček sušených kvasnic
500 ml vlahé vody
1 lžice soli
1 lžice kmínu nebo místo kmínu se dají dát různá semínka
1 lžice cukru
1 lžice octa
trochu oleje
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dát mouku, do prostředka kvasnice, zalít trochou vlahé vody a cukrem, aby se udělal kvásek.

  2. Když je kvásek hotový, tak přidat zbytek ingrediencí a zadělat těsto. Nechat vykynout.

  3. Když je těsto vykynuté, udělat 2 šišky, dát na plech na pečící papír. Nechat ještě asi 15 min kynout, potom potřít vajíčkem a posypat troškou kmínu.

  4. Dát péct na 180stupňů do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!