Krakonošův oheň

Recepty, Minutky

Suroviny

500 g vepřového masa (krkovice, plec)
1/2 KL cayenského pepře
1 KL pepře
1 KL soli
6 středních žampionů
1/2 kapie
1 velká nebo 2 střední cibule pokrájené na půlkolečka
10 cm pórku
250 ml smetany na vaření (10%)
cca 3 PL oleje na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a posypeme cayenským pepřem, promícháme na prkénku nebo v misce.

  2. Rozpálíme olej a na něm opečeme maso do měkka. Jakmile zhnědne, přisypeme cibuli, kapie, žampiony a necháme jen krátce orestovat. Zalijeme smetanou a necháme provařit zhruba 3-4 minuty nebo než smetana zhoustne.

  3. Pak přisypeme na kolečka nakrájený pórek a podáváme (kayenský pepř volte podle toho, jak kdo máte rádi ostré). Příloha: ideálně hranolky na sucho z trouby, ale klidně jen brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!