Krakonošův oheň drůbeží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsou (někdo dělá z vepřové kýty, kuřecí je dříve hotové)
500 ml smetany ke šlehání 30%
5 větších cibulí
olej
sójová omáčka
chilli
Tabasco
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet a zatím si nakrájíme cibuli na půl kolečka (proužky).

  2. Na pánev nalijeme olej a vložíme kousíček cibule a až začne pěnit, přidáme maso a orestujeme dozlatova. Potom přidáme cibuli, kterou vařečkou rozďoubneme na proužky, chvilku restujeme a pak zalijeme smetanou.

  3. Dochutíme solí, sójovou omáčkou a necháme ve šlehačce povařit maso do měkka. Nakonec dochutíme chilli a tabascem podle chuti. Je to oheň, tak by jídlo mělo být příjemně pikantní. Každý podle svého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!