Kozí bradka

Recepty, Polévky

Suroviny

bílé hlávkové zelí
slanina nebo kuřecí salám
olej
ocet
polohrubá mouka
1 vejce
65 g másla
pepř
Vegeta
1 kuřecí bujon nebo masox

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme máslo a necháme na mírném plameni rozpustit, nakrájíme si zelí na menší kousky a dáme do hrnce, promícháme a podusíme 5 minut.

  2. Potom zelí promícháme přidáme kostku masox, nebo kuřecího bujonu, podlijeme vařící vodou a necháme vařit dokud zelí nezměkně (cca 20 min).

  3. Nakrájíme si slaninu na kostičky, osmažíme a dáme i s olejem do hrnce. Potom přidáme zásmažku, rozšlehané vajíčko, dochutíme pepřem a vegetou a přídáme lžičku octu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!