Nejlepší a nejjednodušší pizza

Recepty, Pizzy

Suroviny

1/2 kg hladké mouky
3 polévkové lžíce oleje
1 kvasnice
miska teplé vody
špetka cukru
soli
drcené oregáno
bazalka
kečup nebo protlak
kmín
nakládané kukuřičky nebo kukuřice
šunka nebo slanina
sýr Eidam
Niva
brokolice
cibulky
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Kvasnice nadrobíme do misky s teplou vodou a špetkou cukru, mezi tím, než nám vzejdou navážíme půl kila hladké mouky, k tomu přidáme 3 ležíce oleje a špetku soli a kmín. Vlijeme obsah misky do mouky s olejem a solí, kmínem a mixujeme zakroucenými metličkami dokud nevytvoříme těsto. Těsto necháme nakynout-cca 20 minut.

  2. Rozdělíme si ho na 3 kusy a každý roztáhneme na kulaté plechy na pizzu, proděravíme těsto vidličkou, potřeme kečupem či protlakem, posypeme bazalkou a oregánem. Následuje položení šunky či slaniny a dalších ingrediencí dle chuti. Pečeme jednotlivé pizzy 6 minut při 180°C, poté posypeme sýrem a 8 minut dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!