Kornoutky na zmrzlinu

Recepty, Ostatní

Suroviny

200 ml smetany ke šlehání
l lžička vanilkové esence (nemusí být)
150 g cukr moučka
130 hladké mouky
1 lžička škrobové moučky (a ještě můžeme ochutit troškou skořice)

Postup přípravy receptu

  1. Našleháme šlehačku s esencí do krémové hmoty, přidáme postupně cukr promíchaný s moukou, škrobem a případně skořicí. Vyšlehanou hmotu přikryjeme folií a necháme při pokojové teplotě odpočívat asi půl hodiny.

  2. Mezitím si zhotovíme z tvrdšího papíru kornoutek a slepíme ho nebo sešijeme sešívačkou.

  3. Nahřejeme vaflovač a pak klademe do středu 1 lžíci těsta. Zavřeme a pečeme asi minutu. Ještě horké namotáme na připravený papírový kornout, případně můžeme ještě zasunout do úzké sklenky a necháme vychladnout. Pokračujeme do vypotřebování těsta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!