Kořeněné šátečky

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 ml mléka
150 ml oleje
10 čajových lžiček cukru krupice
špetka soli
špetka mletého badyánu
špetka kardamomu
špetka skořice
trochu strouhané citronové kůry
1 vejce
1/2 kg polohrubé mouky
2 čajové lžičky sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého
Na náplň:
švestková povidla
mascarpone
Na pomazání:
rozšlehané vejce
Drobenka:
hrubá mouka
cukr krupice
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Vše dle pořadí do domácí pekárny a na program těsto.

  2. Vypracované a vykynuté rozválet tak na půl cm. Skleničkou vykrájet kolečka tak velká, jaké chceme šátečky.

  3. Pomocí válečku vyválet kolečku 4 protilehlá ouška, aby prostředek zbyl silnější. Doprostřed rozetřít půl čajové lžičky mascarpone, na to lžičku povidel. Protilehlé cípky smáčknout a druhé dva k nim dohromady přimáčknout.

  4. Nechat 15 min nakynout, potřít rozšlehaným vejcem a posypat drobenkou.

  5. Péct na 180°C cca 15-20 min dle typu trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!