Country kuře s česnekem a špenátovými brambory

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře (nebo kuřecí stehna, popřípadě křídla)
3 PL country koření (např. Rojikovo)
2 PL oleje
1 palice česneku
sůl
příloha:
1 kg brambor
1 plátek másla
1 cibule
300 g listového špenátu
sůl
pepř
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme a rozporcujeme.

  2. Posypeme kořením, které rukama trochu vetřeme do masa, přidáme sůl, olej a oloupané a na poloviny překrojené stroužky česneku, promícháme a dáme do pekáčku. Takto upravené maso můžeme nechat přes noc v lednici, není to ale nutné.

  3. Troubu rozehřejeme na 150°C, vložíme pekáček s masem a pečeme asi 30 minut. Poté zvýšíme teplotu na 180°C a dopečeme dozlatova.

  4. Průběžně kontrolujeme, poléváme výpekem, případně doléváme trochu vody, abychom ve finále měli dost šťávy. Před koncem pečení šťávu ochutnáme a můžeme podle chuti dosolit.

  5. Brambory uvaříme ve slupce doměkka.

  6. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.

  7. Když cibule zesklovatí, přisypeme opraný špenát a rozetřený česnek.

  8. Chvíli mícháme, až špenát zavadne, osolíme a trochu opepříme a stáhneme z ohně.

  9. Uvařené teplé brambory oloupeme, přidáme ke špenátu a společně nahrubo rozšťoucháme. Nakonec špenátové brambory podle zvyklostí ještě dosolíme a podáváme k upečenému kuřeti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!