Pomazánka z mletého masa

Recepty, Pomazánky

Suroviny

200 g mletého vepřového masa (libového, nejlépe z kýty)
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce dobrého kečupu nebo 2 lžíce protlaku
1 malá červená paprika nebo kapie
lžíce oleje
2-3 lžíce majonézy
sůl
pepř
koření (co máte rádi)
oregano
sušená bazalka
jarní cibulka
pažitka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji.

  2. Přidáme maso, nakrájenou papriku a mícháme, aby se maso oddělilo.

  3. Podlijeme trochou vody, kečupem, přidáme koření a dusíme doměkka a do vyvaření tekutiny.

  4. Necháme vychladnout.

  5. Poté přidáme majonézu, dochutíme a ponorným mixérem vyšleháme dohladka.

  6. Necháme odležet a mažeme na jednohubky nebo chlebíčky. Sypeme cibulkou nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!