Kořeněná játrová omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g drůbežích nebo králičích jater
1 velká cibule velká
cca 40 g uzeného špeku (nebo olej)
sůl
pepř mletý
3 stroužky česneku
snítka čerstvého tymiánu nebo dle chuti sušený
1 lžička majoránky
cca 650 ml vývaru
jíška nebo hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Játra důkladně očistíme, odblaníme, pokrájíme na požadovanou velikost. Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme osmažit očištěná játra.

  2. Osmažená játra osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek, majoránku, tymián.

  3. Za občasného promíchání ještě krátce vše společně osmažíme, zalijeme vývarem a dusíme cca 15 minut.

  4. Pak vývar zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou, kterou rozmícháme v malém množství studeného vývaru nebo vody.

  5. Vše ještě krátce provaříme a případně dle chuti ještě osolíme, opepříme.

  6. Podáváme s rýží, knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!