Broskev Melba

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 broskve
70 g třtinového cukru
citronová šťáva z 1 citronu
1 vanilkový lusk
1 dcl sladkého bílého vína
Malinový přeliv:
150 g malin
30 g třtinového cukru
1 dl sladkého bílého vína
Zmrzlina k podávání.

Postup přípravy receptu

  1. Broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a v kastrůlku povaříme s vínem, rozlomeným vanilkovým luskem, citronovou šťávou a cukrem.

  2. V jiném kastrůlku velmi krátce povaříme maliny s cukrem a vínem.

  3. Jakmile broskve změknou, ale nesmí se rozvařit, rozdělíme je na talířky a přelijeme malinovou omáčkou.

  4. Doplníme kopečkem zmrzliny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy