Broskev Melba
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 broskve
- 70 g třtinového cukru
- citronová šťáva z 1 citronu
- 1 vanilkový lusk
- 1 dcl sladkého bílého vína
- Malinový přeliv:
- 150 g malin
- 30 g třtinového cukru
- 1 dl sladkého bílého vína
- Zmrzlina k podávání.
Postup Broskev Melba
Postup přípravy receptu
-
Broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a v kastrůlku povaříme s vínem, rozlomeným vanilkovým luskem, citronovou šťávou a cukrem.
V jiném kastrůlku velmi krátce povaříme maliny s cukrem a vínem.
Jakmile broskve změknou, ale nesmí se rozvařit, rozdělíme je na talířky a přelijeme malinovou omáčkou.
Doplníme kopečkem zmrzliny.