Kořeněná kuřecí stehna na pánev či gril

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí stehna
mletá sladká paprika nebo mix s pálivou
drcený kmín
pepř mletý
česnek sušený
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Stehna vykostíme, kůži očistíme, maso rozložíme na prkénko kůží dolů a do vyšších částí masa uděláme ostrým nožem zářezy.

  2. V mističce smícháme cca lžíci papriky, lžičku česneku a po půl lžičky pepře a kmínu. Množství je na cca 3-4 steaky (dle velikosti). Kdo rád bylinky, může přidat například i trošku majoránky.

  3. Plátky masa osolíme, posypeme míchaným kořením, zakapeme olejem a necháme alespoň 2 hodiny, (nejlépe však přes noc,) proležet.

  4. Plátky masa klademe do rozpálené pánve s olejem a smažíme dozlatova nejprve kůží dolů, poté otočíme a dosmažíme. Pokud budeme grilovat, potřeme rošt kůží ze slaniny, opět dáme vykostěná stehna, nejprve kůží, na rozpálený gril a po opečení otáčíme a dopékáme.

  5. Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovou oblohou, čerstvým pečivem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!