Koprovka bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 kg brambor
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
12 kuliček černého pepře
200 ml rostlinného mléka
3 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění
sůl (může být černá sůl, která intenzivně voní po vajíčkách)
svazek kopru
ocet
cukr
vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 5 cm nad brambory. Přidáme všechno koření (dávám ho vyvařit do vajíčka na louhování čaje), osolíme a vaříme asi 15 minut, až jsou brambory téměř měkké.

  2. Vyndáme koření a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v rostlinném mléce.

  3. Kdo má rád, dochutí octem a cukrem. Na závěr vmícháme drobně nasekaný kopr.

  4. Komu nevadí vajíčka (z důvodu alergie nebo veganství), může na závěr do omáčky dvě rozklepnout a nechat srazit, případně vložit natvrdo uvařené a nakrájené na čtvrtky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!