Kompoty z horkovzdušné trouby
Recepty, ZavařeninySuroviny
- pevné nepřezrálé ovoce:
- broskve (já tentokrát dělala broskve)
- nálev:
- 1 l vody
- 25 dkg cukru písek/krystal
Postup Kompoty z horkovzdušné trouby
Postup přípravy receptu
-
Ve větším hrnci zahřejeme 4l vody, přidáme 1kg cukru - cukr se lépe rozpustí, není ale třeba vařit.
Celé ovoce (blumy, třešně) či vypeckované ovoce (broskve, meruňky, švestky) poskládáme do sklenice, zalijeme teplým nálevem a zavíčkujeme. Používám jednorázově víčka Omnia, nikoli šroubovací, ale pokud máte kvalitní šroubovací s nepoškozenou a nezpuchřelou gumou, klidně je možné použít i ta.
Na plech dáme sklenice (mně se vešlo 12 sklenic), podlijeme trochu vodou, stačí cca 1,5-2cm a dáme do předehřáté trouby na 160°C na 20 min.
Poté sklenice vyndáme, necháme trochu zchladnout, otočíme víčkem dolů a necháme takto úplně vychladnout.