Plněný Velikonoční řízek

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prsa
2 hrsti větších listů kopřiv
Tyrolský sýrový salám
Eidam (nebo jiný tvrdší sýr)
sůl
sušený česnek
olej
strouhanka
vejce
Solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Z masa uděláme 2 plátky, které rozklepeme na co největší kus, z obou stran je osolíme a posypeme sušeným česnekem.

  2. Na polovinu plátku dáme kopřivové listy v několika řadách, pak Tyrolský salám a silný pruh(kvádr) sýra. vSepneme kovou jehlicí, nebo párátky a obalíme v solamylu, osolených našlehaných vajíčkách a strouhance.

  3. Smažíme v malém množství oleje a nejprve přikryjeme poklicí, aby se nám maso pěkně prosmažilo-je pak křehoučký.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!