Opavan

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
5 žloutků
230 g cukr krupice
6 lžic vřelé vody
170 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 PL kakaa
sníh z 5 bílků
Krém:
1,5 sklenice mléka
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce Solamylu
100 g cukru krupice
250 g másla
rum
Šlehačkový krém:
1/2 litru mléka
200 g 100% tuku (Iva, Omega)
100 g másla
1 vanilkový cukr
1 žloutek
2 ztužovače šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme žloutky s cukrem a vřelou vodou do husta, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi při 170°C. Necháme vychladnout.

  2. Krém: Smícháme v kastrůlku mléko s moukou, solamylem, cukrem a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí vyšleháme s rozšlehaným máslem, přidáme rum, můžeme přisladit.

  3. Šlehačkový krém: 100% necháme v kastrůlku rozpustit, přilijeme mléko, necháme zahřát na asi 50°C. Zahřáté mixujeme v mixeru asi 3 minuty a přitom vhazujeme kousky másla, pak vanilkový cukr a 1 žloutek.

  4. Polovinu směsi odlijeme a do zbytku vhodíme 50 g změklé čokolády a ještě rozmixujeme, získáme pařížský krém. Nejméně 8 hod necháme směs vychladit, potom vyšleháme šlehačem, jak šlehačku.

  5. Přidáme do šlehání ztužovač šlehačky, 1 do bílé, druhý do hnědé. Korpus potřeme krémem, rozkrájíme na dílky a jednotlivé kousky ozdobíme šlehačkovým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy