Koláč plněný masem a žampiony

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
1 lžička soli
1 žloutek
10 g sušeného droždí
200 ml vlahého mléka
50 ml oleje
Náplň:
1 cibule
1 paprika
žampiony
kousek pečeného vepřového masa
kousek uzeného
sůl
pepř
trocha oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli, papriku, žampiony, osolíme, opepříme a přidáme nakrájené maso. Necháme vychladnout.

  2. Suroviny na těsto zpracujeme a necháme vykynout, pak rozválíme na 4 placky, které podle talíře ořízneme dokulata. Na jednu placku navršíme náplň asi 2 cm od krajů, které potřeme bílkem, přiklopíme druhou plackou, ozdobně zakončíme. Doprostřed uděláme malý otvor, aby mohla unikat pára, potřeme bílkem.

  3. Takto připravíme i druhý koláč a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Koláč chutná teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!