Kuřecí kousky v šalvějovém kabátku s kapustou a širokými nudlemi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g kuřecích stehenních řízků
200 g kapustových listů
120 g širokých nudlí
2 lžíce hladké mouky
1-2 lžíce olivového oleje
50 g másla
lístky šalvěje
40 g parmezánu jemně strouhaného
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na široké nudle, přitom se zbavíme středního košťálu. V dostatečném množství osolené vody vaříme 1 minutu, kapustové nudle vhazujeme až do vřící vody! Pak kapustu zchladíme v ledové vodě (můžete si pomoci i kostkami ledu). Dáme stranou.

  2. V osolené vodě uvaříme těstoviny, tak 8 minut, prostě al dente. Scedíme a dáme stranou, udržíme v teple (obvykle mi stačí těstoviny zakrýt pokličkou). Zatímco vaříme těstoviny, poprášíme moukou stehenní řízky, které jsme jemně osolili a opepřili. Na lžíci rozpáleného oleje opečeme dozlatova, asi tak 6 nebo 8 minut, pak obrátíme a dopečeme, tak 2 minuty. Dáme stranou.

  3. Z pánve vytřeme zbytky oleje, dáme do ní máslo a nasekanou šalvěj. Osolíme, opepříme a vaříme tak asi 1 minutu. Do pánve s máslem vrátíme stehenní řízky, které jsme pokrájeli na širší nudle (nebo hranolky) a povaříme tak 3 minuty. Promícháme, aby se maso obalilo v másle. V závěru přihodíme kapustu a promícháme.

  4. Na talíř dáme nudle, přes ně poklademe kuřecí kousky s kapustou a posypeme parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!