Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou a cuketovýma placičkama

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 g Vepřové panenky
2 cukety
Zavařené brusinky
Sůl
pepř
mouka hladká
2 vejce
česnek
majoránka
kmín drcený
olej
cukr (víno, slivovice)

Postup přípravy receptu

  1. MASO: Maso očistíme od blan, osolíme a na pánvi osmahnem z obou stran ať nám nevypustí šťávu při pečení v troubě. Lehce osmahnuté maso dáme na plech, podlijem trochou vody a pečem v rozehřáte troubě 25 minut na 170°C. Poté maso vytáhnem a filirujem na plátky a expedujeme na talíř.

  2. CUKETOVÉ PLAČIČKY: Cukety na strouhadle nastrouháme do misky,k nastrouhaným cuketám přidáme vejce, sůl, hl. mouku, česnek (sušený, drcený) majoránku a kmín drcený. Uděláme těsto a smažíme z obou stran na pánvi, ve tvaru malých kulatých placek z obou stran, až okraje placek budou zlatavé.

  3. BRUSINKOVÁ OMÁČKA: Zavařené brusinky dáme do hrnce a přivedem k varu, přidáme 0,04 červeného vína, nebo slivovice dle vaši chuti, můžem dochutit cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!