Kmínka se ztraceným vejcem a houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
1 polévková lžíce sádla
1 kávová lžička drceného kmínu
1 polévková lžíce hladké mouky
1 l vývaru
hrst sušených hub
ztracená vejce podle počtu strávníků
čerstvá petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, osmažíme ji na rozpuštěném sádle a přisypeme kmín a houby.

  2. Orestujeme a zaprášíme hladkou moukou.

  3. Zasmažíme, podlijeme vývarem a osolíme.

  4. Vaříme cca 20 minut.

  5. Polévku podáváme hodně horkou, do každého talíře vložíme ztracené vejce a posypeme hojně zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!