Klobásky s ostřejší náplní a bylinkami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 pikantní klobásy
2 stroužky česneku
1 svazek míchaných bylinek
2 PL olivového oleje
2 červené chilli papričky / můžou být u sušená rajčátka
sůl
pepř
4-6 plátků anglické slaniny
pivo
cuketa nebo lilek

Postup přípravy receptu

  1. Nejříve si rozpálíme gril. Všechny klobásky podélně rozřízneme, dáváme ale pozor, abychom je zcela neprořízli.

  2. Prolisujeme česnek, bylinky (směs z pažitku, libečku, petrželky), které opereme pod studenou vodou, otřepeme, osušíme a najemno nasekáme.

  3. Smícháme s prolisovaným česnekem, papričkami a olivovým olejem (můžeme použít i nasekaná sušená rajčátka nebo feferonový krém).

  4. Vzniklou bylinkovou směs pečlivě vetřeme do vnitřních stran nařízlých klobásek, půlky k sobě přitiskneme a pevně obalíme plátkem slaniny. Pro jistotu spíchneme jehlou na ptáčky.

  5. Ochucené klobásky opatrně klademe na rozpálený gril. Občas je můžeme lehce potřít pivem. Podáváme s bílým pečivem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!