Klobáskový pikantní salát

Recepty, Saláty

Suroviny

4-6 pikantních klobásek
1 střední mrkev
1/2 salátové okurky
1-2 nakládané okurky
1 jarní cibulka
2 lžíce hrášku
2 lžíce kukuřice
50 g nahrubo strouhaného sýru
1 lžíce majonézy nebo zakysanky

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, používám škrabku na julienne. Okurku zbavíme semeníku, lehce oškrábeme, nakrájíme na proužky a vše dáme do větší misky. Přidáme scezený okapaný hrášek a kukuřici (použijeme sterilovaný nebo mražený a propláchnutý produkt).

  2. Klobásky vybereme pikantní, s vysokým obsahem masa a nakrájené na kolečka nebo špalíčky přidáme do misky. Dále přidáme na kostičky nakrájenou sladkokyselou okurku, 1-2 podle velikosti, bílou část cibulky a majonézu nebo zakysanku dle chuti.

  3. Přisolíme a zakápneme chilli olejem nebo přidáme chilli sušené, drcené. Doplníme strouhaným sýrem, dávám čedar nebo goudu, část můžeme nechat k servírování a vše promícháme. Podáváme posypané zbytkem strouhaného sýru a nasekanou zelenou natí cibulky s toastem nebo jiným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!