Kližka v perníkové omáčce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězí kližky
1 velká cibule
1 mrkev
menší petržel
2 řapíky celeru nebo kousek bulvy
2 stroužky česneku na plátky
1 lžíce sádla
1 lžíce rajčatového protlaku
150 ml černého piva + vývar
3-4 lžíce strouhaného perníku
1 rovná lžíce povidel
mletý kmín+nové koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle restujeme maso nakrájené na větší kousky. Po zatažení maso vytáhneme. Do výpeku (je-li třeba, přidáme kousek sádla), přihodíme nakrájenou cibuli na drobno. Opečeme do zlaté barvy.

  2. Nakrájenou zeleninu na kousky s česnekem přidáme k cibuli a společně opečeme. Vmícháme protlak, spojíme a zalijeme pivem. Necháme chvíli povařit a vrátíme maso. Okořenime, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Dusila jsem v tlakáči cca 1/2 hodiny

  3. Měkké maso vytáhneme. Do základu přidáme perník a povidla. Všechno chvíli povaříme. Projedeme ponorným mixérem dohladka. Vrátíme maso, prohřejeme a případně dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!